søndag 12. desember 2010

Skambankt @ Sandnes Kulturhus & Folken

Som nevnt i forrige innlegg har det blitt noen konserter siden sist også. Skambankt spilte i Sandnes 24.11. og i Stavanger 27.11.

Sandneskonserten hadde fri alder, og vi var i grunnen litt usikre på hvorfor vi fant på å gå på den. Menmen, nesten favorittbandet kan ikke spille i nabokommunen uten at vi er til stede. Dessuten kom Thomas også sørover, koselig å treffes igjen. Så mange kjente fjes på konserten, når man titt og ofte går på konsert med samme band kjenner man hverandre igjen etter hvert. Konserten var koselig og fin. Rett på, ingen oppvarming, lav og nær scene. Vi stod fremst først, men lot et par jenter som var litt lavere enn oss komme forann i løpet av de første 2-3 sangene. Ungdommene var engasjerte og danset og sang og kunne tekstene! :) Var også noen som hadde med seg ei lita jente, som stod fremst oppå en høytaler, hun danset og hoppet og koste seg. Men ble litt skummelt for henne når Terje inviterte henne opp på scenen! Fikk lyst på rockeunge jeg også! :D Setlista var omtrent den samme som i Kristiansand, minus Fritt Fall, pluss Født På Ny og Bak Låste Dører. Hadde fått et glimt av den forhånd, og sett at Fritt Fall stod på, men var strøket ut. Men etter Dynasti sa Terje at nå skulle de spille en sang til fra samme album. Og gjett hvem som ropte høyt JA! og fikk noen overraskede blikk fra scenen? Ja, meg selvfølgelig. Men han hadde bare sagt feil, og de gikk videre på Løgnprofitør. Jaja.. :-/

På lørdagen var det på Folken. Jeg hadde gledet meg til den konserten lenge, og så for meg at det kom til å bli den beste Skambanktkonserten ever! Det var fullstappet på Folken, og pressingen begynte rett etter oppvarmingen (The Shock! :D) var ferdige. Helst for mye pressing ble det, så det var vanskelig å bevege seg og hoppe, blåmerker både her og der og vansker med å puste innimellom. Men heldigvis greie folk på alle sider, ingen drittsekker, de var enda et hakk lenger bak. Konserten ble selvfølgelig fantastisk bra, men Grimstad står fortsatt høyeste på lista over fantastiske Skambanktkonserter! Setlista var den beste da, samme som noen dager tidligere, men med Fritt Fall denne gangen. Hadde spurt både Terje og Børge fint om de kunne spille den da jeg traff på dem før konserten, og før den ble spillt sa Terje at det var lagt masse energi og krefter ned i å få denne spillt i dag. Men tror kanskje den sangen i løpet av høsten har blitt den "offisielle" mase-på-å-spille-den-sangen!

Nå nærmer det seg de neste konsertene med Skambankt, som og blir de siste på lenge. Only1 på Klepp fredag 17. og Tribute på Sandnes lørdag 18. desember. Gleder meg masse, men gruer meg litt også, med tanke på hvor lenge det blir til neste etter det! Men får bare nyte konsertene, og glede oss til Kaizers på nyåret! :)

1 kommentar: